info@carnivalnews.net

Turvallisuutta arkeen teknologian avulla

Asumisen turvaratkaisut on suunniteltu erityisesti liikuntarajoitteisille ja ikäihmisille.

Apu ja Turva AT on yritys, joka tarjoaa monipuolisesti tuotteita ja palveluja apuväline- ja turva-alalla. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Paimiossa. Yrittäjä Jörgen Hämäläisen kiinnostus asumisen turvaratkaisuja kohtaan heräsi, kun hän näki entisillä kotikulmillaan ikäihmisiin kohdistunutta rikollisuutta. Hämäläinen itse liikkuu pyörätuolilla auto-onnettomuudesta aiheutuneen neliraajahalvauksen takia. Omien kokemusten pohjalta hän alkoi pohtia, miten voisi itse olla mukana lisäämässä asumisen turvallisuutta. Näin syntyi Apu ja Turva AT, yritys, joka tarjoaa teknologiaratkaisuja erityisesti ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten asumisen turvaksi. Turvatuotteet palvelevat myös paljon laajempaa asiakaskuntaa, kuten kuntia ja Sote-yhtymiä. Yritykset, isännöitsijät ja hoivarakennuttajat ovat myös osa asiakaskuntaa.

– Suomalaiset luulevat elävänsä lintukodossa, mutta todellisuudessa rikollisuus kohdistuu usein juuri kaikkein heikoimpiin, Apu ja Turva AT:n yrittäjä Jörgen Hämäläinen sanoo. Yrityksen turvatuotteet poistavat yksineläjien turvattomuuden tunnetta ja tukevat ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten itsenäistä asumista kotona. 

Ovisilmäkamera kuvaa vieraat

Apu ja Turva AT:n valikoimista löytyy sähköisiä ja digitaalisia tuotteita. – Haluamme laajentaa tuotteidemme markkinointia ja myyntiä, ja panostaa myös avustetun asumisen ja terveysteknologia alan markkinoille. Uudistetuilla sivuillamme panostamme jatkossa omaan Scandiwatch brändiimme Suomeen ja pian koko Pohjolaan. Suosituin tuoteryhmä on ovisilmäkamerat, erityisesti langattomina versioina.

– Ovisilmäkameran monitoria voi pitää vaikkapa sängyssä tai puutarhassa, ja osaan malleista monitoroinnin voi ohjata kännykkään, Hämäläinen kertoo. Osasta ovisilmäkameroita löytyy ovikello, puheyhteys ja liiketunnistin. Ovisilmäkamera tallentaa kuvan ja näyttää päivämäärän. Kuvan avulla näkee, kuka ovella on käynyt, kun itse ei ole ollut kotona. Rikostapauksissa kuvatallennus käy todisteena myös poliisille.

Nopeaa apua hätätilanteessa

Ovisilmäkameroiden lisäksi Apu ja Turva AT tarjoaa asiakkailleen muun muassa erilaisia valvontakameroita, videopuhelimia, kulunvalvontalaitteita sekä niihin liittyviä hälytinjärjestelmiä, henkilökohtaisia turvatuotteita ja paikantimia. Lisävarusteena kotien tai yritysten tilojen vartiointia varten turvalaitteisiin voidaan liittää palo-, varas-, paniikki- ja vedenvuotohälyttimiä.

– Usein turvalaitteita hankitaan liian myöhään, esimerkiksi kotimurron jälkeen tai sitten, kun ikäihmisen oppimiskyky ei enää riitä turvalaitteen käyttämisen opetteluun. Itse käytän omassa kodissani ovisilmäkameraa, videopuhelimia ja erilaisia paikantimia.

Omaisten on kätevä seurata esimerkiksi ikäihmisen tai muistisairaan liikkumista GPS-hälytysrannekkeen avulla. – Hälytysrannekkeiden SOS-painikkeesta voi soittaa esimerkiksi hätänumeroon, omaiselle, kotihoidolle tai turvatiimille ja pyytää apua. Turvalaitteet auttavat myös esimerkiksi päällekarkaustilanteissa ja paikannin- sekä videojärjestelmien avulla henkilön sijainti löydetään helposti.

Panostus kehitykseen

Apu- ja turvatuotteiden myynnin lisäksi yritys panostaa jatkossa myös apuvälineiden ja palveluiden vuokraamiseen. Tuotteet ja palvelut auttavat asiakasta kodissaan ja sen ulkopuolella. – Valikoimamme on täydentynyt nyt myös invalidi-varustellulla minibussilla, jonka voi tarvittaessa vuokrata nyt ensi alkuun Varsinais-Suomen alueella kuljettajan kera esimerkiksi kauppamatkoille, teatteri- ja lomamatkoille. Liikkumiseen on saatavilla myös näppärät 3-pyöräiset sähköskootterit, omaksi tai vuokralle. Scandiwatch on ensimmäinen oma tuotebrändimme, jota laajennamme kattamaan koko kodin turvatarpeet. Scandiwatch-brändi tuotteineen ja palveluineen mahdollistaa avustetun asumisen tukemisen kokonaisvaltaisilla palveluilla.

Yrittäjä kehittelee yrityksensä tuotetarjontaa jatkuvasti ja etsii yritykselleen myös uusia yhteistyökumppaneita, joiden avulla yrityksen toimintaa voidaan kasvattaa ja kehittää.

– Panostamme laatuun määrän sijasta. Tarjoamme palveluitamme niin yksityisille kuin yrityksillekin. Nyt on tilaisuus päästä tukemaan avustettua asumista teknologian avulla. Yhteistyön avulla tuotteet ja palvelut saadaan tuotteistettua helpommin lähestyttävään muotoon. Yrityksen kehittymisen ja kasvamisen vuoksi toimintaan halutaan löytää mukaan lisää rehellisiä, toimeliaita ja osaavia tekijöitä. Ottakaa yhteyttä yhteistyön merkeissä. Oli se sitten yritysyhteistyötä, jälleenmyyntiä, koulutuspalveluiden tarvetta tai asennuspalvelun ja myynnin parissa, Hämäläinen vinkkaa.

Kaikki tuotteet ovat kuukausimaksuttomia. Tämä tuo ison taloudellisen säästön, niin kunnille, kuin yksityisillekin. Lue lisää: www.scandiwatch.fi

Vastaa